Sociala medier

Svenskarna gillar sociala medier och användningen fortsätter att öka. 83 procent av alla internetanvändare 2019 använder sociala medier, och 65 procent gör det dagligen.   Facebook är fortfarande populärast där 74 procent använder det ofta och det fortsätter att öka i alla åldrar utom bland de under 16 år. Där är i stället Snapchat och Instagram populärast men Instagram ökar i alla åldersrupper. Vad som vidare är värt att notera är att 87 procent besöker sociala medier genom sin mobil eller surfplatta. Det visar rapporten ”Svenskarna och sociala medier 2019” från Internetstiftelsen i Sverige, IIS.  Vill du veta mer kan du läsa rapporten HÄR.

Förutom att vi använder Facebook som ett socialt nätverk så är det för många en nyhetskälla och många fattar också beslut om inköp här, kanske efter tips och råd från vänner som de litar på.  Besökare på en företagssida förväntar sig att få ett snabbt svar på sina frågor, dvs att det finns en fungerande kundtjänst. Att ha en facebooksida med information och för att kunna kommunicera  snabbt med befintliga och nya kunder/medlemmar har blivit allt viktigare.

Vi erbjuder hjälp med att starta upp en egen  facebooksida  med grundläggande funktioner inkl  sådana som sponsrade inlägg, annonsering m m. Givetvis ingår löpande support om du önskar det.  Vi kan också erbjuda en kort utbildning för den som vill lära sig sköta sidan själv.  Mindre kampanjer är även det något som du kan få hjälp med, antingen i form av idéer eller från idé till genomförande. Vi hjälper dig med foton, omslagsbilder, budskapsbilder m m.

Som exempel kan du här se en mer avancerad sida som vi utvecklat från start fram till augusti 2017, från 0 till drygt 10 000 följare: Svenskt Näringsliv Skåne.  Mina tankar om det arbetet berättade jag om vid en frukostträff hos Wirténs i Malmö. Rubriken var: "LYCKAS PÅ FACEBOOK:  VAR STRATEGISK, SKAPA CONTENT OCH HA ROLIGT!" Läs ett referat HÄR 

Här är ett exempel på en enkel facebooksida, community, för vår kennel: kennel Beeline

Privat finns vi på Instagram och kan även hjälpa dig att komma igång där.

Vilket behov har du?

Se exempel under Referenser